EAT SLEEP & ENJOY

23 april 2023

Tips Nothing Hill, Portobello Road, Londen

Tips Nothing Hill Londen, Portobello Road Market, tips restaurants Nothing Hill,
Tips Nothing Hill Londen

Ben je op vakantie of stedentrip in Londen en wil je een bezoekje brengen aan de prachtige wijk Nothing Hill? In deze blog geef ik je de leukste tips voor een bezoekje aan Nothing Hill, incl. de Portobello Road Market en de leukste restaurants in London, Nothing Hill.. Deze instagrammable wijk in West Londen met haar iconische witte en gekleurde huizen, de beroemde Portobello Road markt, is te leuk en te mooi om niet te bezoeken tijdens je verblijf in Londen

Tips voor Nothing Hill, Londen

Hoe reis ik naar Nothing Hill?

  • Metrostation – Nothing Hill Gate / Central Line – Circle Line – District Line
  • Je kunt ook eventueel naar metrostation Bayswater reizen. Met name in het weekend is het hier een stuk rustiger

Portobello Road Market..

Reis je met de metro en stap je uit bij metrostation Nothing Hill, dan loop je omhoog en sla je na een 50 meter af naar rechts (“Portobello Road” staat aangegeven op bord. Vervolgens heb je aan je linkerkant een gele pub (The Sun). “The Sun” is een zeer bekende buurtkroeg uit 1850. Je kunt deze niet missen want de gehele pub is in opvallend gele kleur geverfd. Deze straat loop je in en vervolgens blijf je gewoon rechtdoor lopen.

Aan het einde van straat, welke vol staat met leuke gezellige huisjes, loop je zo Portobello Road op. De markt Portobello Road is van maandag tm woensdag een groente en fruit markt, op vrijdag antiek, maar op zaterdag kun je je lol op als je van markten houdt. Er staan dan vele marktkramen over een afstand van 2 km lang. Uiteraard is zaterdag ook de meest drukke dag om de Portobello Road Market en Nothing Hill te bezoeken. De keuze is aan jou. Ik was hier zelf in maart, op een maandag en toen was het ook al gezellig druk en heb je niet het gevoel in één grote mensenmassa te lopen.

Bezoek zeker één van de mooie “Mews”..

Tussen de prachtige lanen, met de allermooiste herenhuizen, waren vroeger de stallen van de paarden gelegen. De stallen zijn dezer dagen omgebouwd tot de meest kleurrijke en schattige huizen en worden “Mews” genoemd. In de wijk Nothing vind je meerdere mews die een bezoekje zeker waard zijn. Zelf vind ik St Luke’s Mews erg leuk en de moeite waard. Mocht je een bezoekje brengen aan St Luke’s Mews, sla dan na afloop naar rechts af.

Lancaster Road, vol met kleurrijke herenhuizen..

Als je na St Luke’s Mews afslaat naar rechts op All Saints Road en een 50 meter doorloopt, dan heb je aan zowel je linker als je rechterzijde “Lancaster road“. Een zeer fotogenieke straat met prachtige kleurrijke huizen.

Tip voor lunch en/of drankje..

Loop je, voordat je een kijkje neemt op Lancaster road nog even door op All Saints Road, dan heb je links het kleine, maar o zo fijne restaurantje The Tin Shed zitten. Overdag kun je hier terecht, bij de vriendelijke eigenaar die van oorsprong uit België komt, voor ontbijt, lunch en brunch en overheerlijke zoete lekkernijen. In de avond voor een cocktail, wijntje en een borrelhapje. Aan de achterzijde van het cafe hebben ze een klein buitenplaatsje, vol met planten en bloemen.

Moscow Road, nog zo’n prachtige straat..

Een andere prachtige straat om te bezoeken in Nothing Hill is Moscow Road. In tegenstelling tot de gekleurde huizen op Lancaster Road staat Moscow Road juist vol met prachtige en statige witte herenhuizen. Met name in het voorjaar is het extra mooi door de vele prachtige bloesembomen die in deze periode volop in bloei staan.

Tips voor restaurantjes, winkeltjes en meer..

The Farm Girl

Gelegen in een klein “hofje” met een gezellig buitenplaatsje. Het is niet voor niets een zeer populair tentje, dus wachten hoort er bij als je bij the Farm Girl een lekker koffietje met iets zoets of een heerlijk gezond bruchgerechtje wil eten. Maar…. het is het wachten zeker waard.

Bakkerij “Sally Clarke Shop”

Als je voor Farm Girl staat, en hier vandaan rechts afslaat, alleen maar rechtdoor lopen. Dan zit op de hoek van Portobello Road en Westbourne Grove de Sally Clarke Shop zitten. Een luxe bakkerij met topkwaliteit produkten zoals ambachtelijke broden, viennoiserie (luxe Frans broodje, zoals bijv croissants) en overheerlijke patisserie.

Pub “The Earl of Lonsdale”

Wil je tijdens je bezoek aan Londen eten/drinken bij een authentieke Engelse pub? Aan de overkant bij Sally Clarke Shop kun je terecht bij de “gewoon” zeer gezellige Engelse pub “The Earl of Lonsdale” voor een pint met uiteraard Fish and chips.

Hummingbird Bakery Nothing Hill London

Hier vandaan lopen we weer een stukje verder rechtdoor, om aan je linkerhand de bekende cupcake store Hummingbird Bakery tegen te komen. Een winkel vol met fantastische cupcakes in de meest uiteenlopende smaken. Hummingbird is een waar begrip in Londen. Schroom niet om maar één cupcake te bestellen, want daar zijn ze bij Hummingbird al helemaal op ingespeeld. Ook voor de aankoop van één cupcake hebben ze een prachtige verpakking om je cupcake in mee te nemen..

Dougnut Time Nothing Hill London

Nog een minuut of twee wandelen en dan slaan we af naar links om de Blenheim Cres in te slaan. Daar zit namelijk een te schattig zaakje, genaamd Doughnut Time. Het is wel alleen afhalen, maar dat mag de pret niet drukken. want dit zijn echt de allerlekkerste dougnuts die je maar kan bedenken. Mocht je het leuk vinden om de boekwinkel uit de film Nothing Hill te bezoeken. Deze ligt dus direct naast Doughnut Time. In de film heette de boekwinkel The Travel Book Shop, maar tegenwoordig is de naam verandert in The Nothing Hill Bookshop.

The Biscuiteers

Voor nog meer zoet en lekkers kun je om de hoek bij Doughnut Time ook terecht bij kleurrijke en zoete The Biscuiteers. Hier kun je binnen of buiten aan een tafeltje plaatsnemen en genieten van de meest overheerlijke koekjes met koffie en/of thee.

Core By Claire Smith 3*

Wie mij inmiddels een beetje kent, weet dat ik ontzettend kan genieten van het dineren in een Michelinster restaurant. Tijdens mijn laatste bezoek aan Londen reisde ik alleen en ik wil (en vind het ook leuker) om zo’n culinaire ervaring met iemand te delen dus heb ik, jammer genoeg, geen bezoek gebracht aan het 3* restaurant wat Nothing Hill rijk is, Core By Claire Smith. De reviews zijn meer dan lovend over dit in 2017 geopende restaurant en hoop dat ik tijdens mijn eerstvolgende trip aan Londen een bezoek aan dit prachtige culinaire restaurant mag brengen.

Overnachten in Nothing Hill?

Wil je tijdens je verblijf je hotel graag in de wijk Nothing Hill? Ik heb vast een selectie van leuke, mooie en goede hotels in de wijk Nothing Hill voor je gemaakt..

The Portobello Hotel is een mooi en kleurrijk 4* hotel en bevindt zich in een elegante rij Georgiaanse huizen. Het hotel ligt op 5 minuten lopen van het metrostation Notting Hill Gate. De stijlvolle Kensington High Street is 20 minuten lopen. De beroemde Portobello-markt ligt om de hoek en Hyde Park is in 15 minuten lopen te bereiken. Locatie van het hotel is dus perfect! De slaapkamers van het Portobello Hotel zijn zo leuk en luxe ingericht en voorzien van een minibar en een koelkast. Sommige kamers hebben bijzondere details, zoals een rond bed of een vrijstaand bad.

Meer leuke tips over Londen?

———————In onderstaande blogs staan veel leuke tips over Londen—————

Nog meer info over Londen vind je in de onderstaande blogs..

De leukste activiteiten in Londen vind je hier..

Tips Nothing Hill Londen, Portobello Road Market, tips restaurants Nothing Hill, Tips Nothing Hill Londen, Portobello Road Market, tips restaurants Nothing Hill, Tips Nothing Hill Londen, Portobello Road Market, tips restaurants Nothing Hill, Tips Nothing Hill Londen, Portobello Road Market, tips restaurants Nothing Hill, Tips Nothing Hill Londen, Portobello Road Market, tips restaurants Nothing Hill, Tips Nothing Hill Londen, Portobello Road Market, tips restaurants Nothing Hill, Tips Nothing Hill Londen, Portobello Road Market, tips restaurants Nothing Hill, Tips Nothing Hill Londen, Portobello Road Market, tips restaurants Nothing Hill, Nothing Hill London, Nothing Hill London, Nothing Hill London