EAT SLEEP & ENJOY

15 april 2023

Tips Camden Town-Camden Market, Londen

tips camden town Londen, tips camden market,
Tips Camden Market, Londen

In het Noorden van Londen ligt de populaire wijk Camden Town, welke zeer beroemd is om zijn markten. Met name de foodmarkt van Camden Market is zeer bekend in Londen. In de loop van de jaren zijn ook de omliggende markten steeds leuker en groter geworden. Een bezoekje aan Camden Town mag dan ook eigenlijk niet ontbreken tijdens je vakantie of stedentripje Londen. In deze blog leuke tips voor je bezoekje aan Camden Town – Camden Market, Londen.

Camden Town, Londen

Hoe reis ik naar Camden Town, Londen?

  • Metrostation – Camden Town / Northern Line

Tips Camden Town – Camden Market, Londen

Camden Town ligt in het Noorden van Londen en was vroeger een echte volksbuurt, waar de inwoners van Camden Town vooral in de fabrieken werkte. Rond 1974 werd hier in Camden Town de eerste markt georganiseerd, wat een grote verandering in deze typische Engelse wijk teweeg heeft gebracht. Camden Town wordt met het jaar populairder, groter en drukker.

Is dit het?? tips Camden Town Londen

Het is zeer waarschijnlijk dat je, net als ik, met de metro naar Camden Town reist. Mijn eerste reactie was toen ik het metrostation van Camden Town uit was. “is dit het?”. Een megadrukke winkelstraat vol met met souvenierwinkels?? Nee dus.. kan ik je nu vertellen. Loop naar rechts, en na zo’n 5 a 10 minuten lopen, zie je voor je op het viaduct geschilderd “Camden Lock”. Hier moet je zijn, je zit goed 🙂

Camden Market zijn drie markten ineen..

En nu? struinen maar… sla je af naar links dan kom je op Camden Market. Camden Market is in de loop der jaren zo ontzettend gegroeid, dat de drie losse, onafhankelijke markten (Canal Market, Stables Locked Market & Back Street Market) van elkaar, aan elkander vergroeid zijn. Je kunt de markt echt niet missen.

Camden Market is oa. de food market waar je waarschijnlijk wel iets van voorbij heb zien komen, of wellicht iets over gehoord hebt. Heel veel soorten en verschillende foodstands bij elkaar. De één ruikt nog lekkerder dan de ander. Normaal geef ik altijd graag tips, van waar het leuk en goed is om te gaan eten, maar hier maakt het echt niet uit. Ga vooral iets lekkers bestellen waar jij zin in hebt. Het kan niet fout gaan, en hier weg gaan met honger is echt onmogelijk.. Over de gehele markt staan glazen “cabines” waar je je eten op je gemak even kan opeten.

Let op! Van vrijdag t/m zondag is het echt heel druk op Camden Market en houd er dus rekening mee dat een plekje bemachtigen soms lastig kan zijn. Heb je de mogelijkheid om buiten het weekend om Camden Market te bezoeken, dan zou ik dit zeker aanraden.

Naast de foodmarket heeft Camden Market nog veel meer te bieden. De markten hebben ook een grote verscheidenheid aan kleding, ambachtelijke producten, sieraden en leuke hebbedingetjes te koop. Meer dan 700 kramen staan op je te wachten..

Cyberdog.. tips camden market Londentips Camden Market Londen

In de Camden Market is ook de winkel Cyberdog gevestigd. Deze winkel kun je niet missen. Er staan buiten de winkel, twee grote robots op je te wachten. Binnen kun je je hart ophalen als je van fluorescerende & cyberkleding houdt. “You love it or you hate it”, maar het is in ieder geval bijzonder om gezien te hebben..

Openingstijden Camden Market:

Voor de juiste openingstijden kun je het beste de website van Camden Market zelf raadplegen:

Is er nog meer te beleven rond Camden Market?

Rondvaart op Regent Canal

Mocht je na het rondstruinen en eten op de Camden Market nog iets van de omgeving willen zien? Ik heb de rondvaart gemaakt vanaf de Camden Market en weer retour en was aangenaam verrast. De rondvaart begint met de beroemde Camden-sluis. Hierna vaar je door Regent’s Park en langs de London Zoo (als je geluk hebt kun je aapjes spotten). Vervolgens langs vele woonboten en prachtige huizen, nog een korte kanaaltunnel en vervolgens naar Little Venice. Vanaf hier vaar je dezelfde route weer terug. De gehele rondvaart duurt 90 minuten en wordt ondersteund door “live” commentaar.

Ik heb de rondvaart bij Jenny Wren Canal Boat Cruises geboekt. Ik kon terplekke een kaartje kopen a 18,- pond pp, maar wil je verzekerd zijn van een plekje aan boord. Dan kun je ook online al je ticket aanschaffen.

Een tweede mogelijkheid is om met de Londen Waterbus naar Little Venice te varen. De route is hetzelfde. Alleen de Camben sluis zit niet in deze rondvaart en zij bieden een enkele reis aan (14,- pond pp). Het voordeel is, mocht je bezoek aan Camden Market erop zitten, dat je in Little Venice kunt uitstappen. Hier kun je dan nog eventueel een wandeling maken en dan vervolgens de metro pakken naar een (eventuele) volgende bestemming. Dit scheelt je dan qua tijd de terugreis a 45 minuten.

Ben je met kinderen op stap?

Breng je met kinderen een bezoek aan Camden Market? Dan is wellicht een bezoekje aan Babylon Park London een leuk idee. Op 2 minuten wandelen van Camden Market vindt je het indoor pretpark. Drie verdiepingen groot en staat helemaal vol met gekleurde en lawaaimakende apparaten en attracties. iets waar kinderen zeker heel blij van worden :). Als klapstuk vind je hier een (mini) indoor achtbaan. Entree is gratis. De attracties en apparaten betaal je per stuk.

Leuke activiteiten in Londen..

Meer leuke tips over Londen?

———————In onderstaande blogs staan veel leuke tips over Londen—————

Nog meer tips over Londen vind je hier..

tips camden town Londen, tips camden market, tips camden town Londen, tips camden market, tips camden town Londen, tips camden market, tips camden town Londen, tips camden market, tips camden town Londen, tips camden market, tips camden town Londen, tips camden market, tips camden town Londen, tips camden market, tips camden town Londen, tips camden market,