EAT SLEEP & ENJOY

20 april 2023

Reizen met Eurostar Londen

Reizen met Eurostar Londen,
Reizen met Eurostar naar Londen

Binnenkort op vakantie of op stedentrip naar Londen? En wil je graag weten hoe het reizen met de Eurostar trein naar Londen in zijn werk gaat? In deze blog vertel ik je graag mijn ervaring over het reizen met de trein naar Londen..

Reizen met de Eurostar trein naar Londen

Met de trein naar Londen..

Vorig jaar heb ik voor de eerste keer met de hogesnelheidstrein, de Thalys naar Parijs gereisd. Dit is mij zo goed bevallen dat ik niet kon wachten om met de Eurostar trein richting Londen te gaan. In maart 2023 was het zover. Ik zou voor 6 dagen naar Londen gaan en moest en zou dit met de trein gaan ervaren. Reizen met Eurostar Londen

Dichtstbijzijnde treinstation..

Het dichtstbijzijnde treinstation voor mij is Rotterdam CS. Maar je kunt vanuit Nederland ook opstappen in Amsterdam of misschien is Antwerpen (Belgie) wel voor jou het dichtstbijzijnde station. Op de website van de NS ben ik op zoek gegaan naar treintickets richting Londen en heb deze online besteld. Reizen met Eurostar Londen

Je hebt de keuze uit 2 type stoelen, “standaard en “premium” .Ik was vrij laat met reserveren en alleen de “standaard” stoelen waren nog beschikbaar. Hier is werkelijk niets mis mee. Je hebt gereserveerde plaatsen en ik had meer dan genoeg beenruimte. Tot de dag van vertrek kun je de stoelen eventueel nog wijzigen naar een andere stoel, mocht je dit willen (met bijbetaling van eventuele prijsverschil).

Rechtsreeks of met een overstap naar Londen..

De heenreis naar Londen zou ik een overstap hebben op Brussel. Het eerste traject was Rotterdam CS – Brussel Centraal met de Thalys (deze trein gaat door naar Parijs). Je kunt je treinkaartje op je mobiel opladen of uitprinten. Deze barcode scan je op het treinstation bij een toegangspoortje en zo heb je toegang tot het perron. Voor de Thalys heb je geen paspoortcontrole of iets dergelijks. Een 20 minuten voor vertrek aanwezig zijn is meer dan voldoende . Let op! dit is anders als je rechtstreeks naar Londen gaat.

Op het station van Brussel maak je een overstap op De Eurostar trein naar Londen. Meestal vertrekt deze trein van perron 2. Je hebt minimaal een uur de tijd tussen beide treinen en deze heb je bij een volgeboekte trein ook echt nodig. Mijn advies is dan ook, om direct naar het incheck proces van de Eurostar te gaan. Reizen met Eurostar Londen

Leuke activiteiten in Londen..

Incheckproces Eurostar..

Incheckproces? Ja zeker. Engeland behoort niet meer tot de EU en heeft daarom een strenge paspoort/bagage controle. Vergelijk het met het inchecken op Schiphol.

Je scant eerst de barcode van je treinkaartje weer om zo toegang te krijgen tot Eurostar. Hierna sta je automatisch in de rij voor het checken van de bagage. Jas uit, riem/horloge af en koffer op de band en je mag zelf door het detectiepoortje lopen voor de laatste controle.

Wapens en messen zijn verboden, maar aan drinken (vloeistoffen) en voedsel zit geen limiet. Hetzelfde geldt voor het gewicht van je koffer. Je mag er zoveel gewicht in stoppen als je zelf wilt. Je hebt er uiteindelijk alleen jezelf mee, want jij moet hem tillen 😉 Heb je deze controle gehad, dan mag je je melden bij de Belgische douane om je paspoort te laten zien, om vervolgens door de Engelse elektronische paspoortcontrole te gaan. Het voordeel is wel dat je nu alles gehad heb, en dat je in Londen zo het station kan verlaten. Let op!! 30 minuten voor vertrek van je trein sluit de toegang tot je trein. Houd hier echt rekening mee!!

Terugreis naar Nederland vanuit Londen..

De terugweg gaat eigenlijk op precies dezelfde manier. Treinticketcontrole, tassen/koffercontrole en vervolgens je paspoortcontrole. Er is een grote (drukke) wachtruimte, waar je plaats kunt nemen totdat je trein vertrekt. Er is een vestiging van “Pret a Manger” aanwezig, waar je een koffietje of iets te snacken kunt krijgen. Meer shops om bijvoorbeeld iets te drinken of te eten is er na de pascontrole niet meer aanwezig. Reizen met Eurostar Londen

Kan ik mijn bagage goed kwijt? en is er een stopcontact in de trein?

De stoelen in de trein zijn comfortabel en je hebt voldoende ruimte boven je stoel om tassen etc op te bergen. Het is wel zo makkelijk om je koffer in de speciale bagagerekken op te bergen. Deze bagagerekken vind je als je trein instapt. Wifi is beschikbaar is zowel de Thalys als de Eurostar en is gratis. Ik moet zeggen dat ik de kwaliteit van de wifi meer dan voldoende vond. Onder de stoel is een Engels en een Nederlands stopcontact aanwezig.

Trek gekregen?

Mocht je trek hebben in een broodje, iets te snacken, een drankje of bijvoorbeeld een lekker koffietje? Er is een speciale restauratiewagon in de trein aanwezig. Er is een beperkt assortiment van zoete en hartige snack (denk aan chips, popcorn of bijv. cocoladebars) en er is keuze uit een aantal broodjes.

Aankomst in Londen..

Je komt in Londen aan op London St Pancras International. Een mooi, groot, internationaal treinstation. Hier vandaan kun je, als je dit wil, doorreizen naar je eindbestemming via metro of bus.

Taxi

Ga je liever met de taxi richting je hotel. Volg de bordjes “taxi” en hier staan meer dan voldoende taxi’s te wachten om je naar je bestemming te brengen. Taxi’s rijden op de meter en waarderen het enorm als je een tip geeft van zo’n 10 a 15% bovenop het eindtarief.

Metro Reizen met Eurostar Londen

Reis je liever naar je eindbestemming met de metro, dan raad ik je aan de app MAPS.ME op je telefoon te downloaden. Een super handige, gratis en gebruiksvriendelijke app voor als je gebruik wilt gaan maken van het metronetwerk in Londen.

Hoe te betalen in de metro?

Het betalingsverkeer voor de metro in Londen werkt hetzelfde als de OV kaart bij ons in Nederland. Je hebt een digitale kaart, “de Oyster card” nodig, waar je een saldo naar keuze op kunt zetten. Voor de kaart zelf betaal je ongeveer 7 pond (maart 2023). Het is mogelijk om deze Oystercard vooraf al in Nederland online te bestellen en deze naar je huisadres te laten sturen. Je kunt uiteraard ook bij aankomst op het vliegveld, trein of metrostation, bij één van de vele oystercard machines de kaart aan te schaffen.

  • Ga je graag voor gemak? Schaf de Osytercard online aan en laat deze naar je huis sturen.

Meer leuke tips over Londen?

———————In onderstaande blogs staan veel leuke tips over Londen—————

Nog meer tips over Londen hieronder..

Leuke activiteiten Londen..

Reizen met Eurostar Londen, reizen met trein naar Londen, Reizen met Eurostar Londen, reizen met trein naar Londen, Reizen met Eurostar Londen, reizen met trein naar Londen, Reizen met Eurostar Londen, reizen met trein naar Londen, Reizen met Eurostar Londen, reizen met trein naar Londen, Reizen met Eurostar Londen, reizen met trein naar Londen, Reizen met Eurostar Londen, reizen met trein naar Londen, Reizen met Eurostar Londen, reizen met trein naar Londen,