EAT SLEEP & ENJOY

13 november 2023

Kerstmarkt Brussel

Kerstmarkt Brussel Belgie, Kerstmarkt Brussel data, Kerstmarkt Brussel 2023, Kerstmarkt Brussel openingstijden, Kerstmarkt Brussel bus, Kerstmarkt Brussel trein,

Kerstmarkt Brussel 2023

De Belgische hoofdstad, Brussel, heeft ieder jaar één van de meest spectaculaire kerstmarkten van Europa. Vanaf eind november verandert de stad in een betoverend winterparadijs met de kerstmarkt als stralend middelpunt. In deze blog neem ik je mee, om alles te vertellen wat je moet weten voor een bezoekje aan de kerstmarkt in Brussel. Kerstmarkt Brussel Belgie, Kerstmarkt Brussel data, Kerstmarkt Brussel 2023, Kerstmarkt Brussel openingstijden, Kerstmarkt Brussel bus, Kerstmarkt Brussel trein,

Kerstmarkt Brussel

24 november 2023 t/m 31 december 2023,

circa 175 km vanaf Utrecht

Volgens velen is de Kerstmarkt van Brussel, Winterpret genaamd, de beste kerstmarkt van de wereld. Dat beloofd dus wat! De 23e editie van dit betoverende evenement pakt ook in 2023 weer groots uit. Bijna 250 houten chalets, op een route van 3 km, dwars door het hart van Brussel. Maar er is nog veel meer! Een prachtige kerstboom, een kerststal, klank- en lichtshow op de Grote Markt, culturele activiteiten, artistieke ontdekkingen, een grote ijsbaan en allerlei voorstellingen voor jong en oud. Nieuw op het programma voor 2023 is de curlingbaan op het Muntplein, welke wordt omgetoverd tot een après-skidorp.

De beroemde kerstboom van Brussel neemt een prominente plek in naast de traditionele kerststal en vervult ook een belangrijke rol in de klank- en lichtshow op de Grote Markt.

Verschillende Kerstmarkten:

  1. Grote Markt: De Grote Markt van Brussel vormt het centrale punt van de kerstmarkt. Hier vind je sfeervolle kraampjes, een enorme kerstboom en een prachtig verlicht stadhuis. De kerstmarkt staat hier bekend om zijn historische charme. Hier vind je een breed scala aan kraampjes met uitstekende producten, kerstcadeaus en lokale lekkernijen.
  2. Sint-Katelijneplein: Dit plein is de thuisbasis van een tweede kerstmarkt, Dit charmante plein staat bekend om zijn gezellige kerstmarkt met houten chalets & live muziek. Hier kun je genieten van culinaire hoogtepunten en lokale specialiteiten.
  3. Winter Pret (Plaisirs d’Hiver): Dit is het overkoepelende evenement dat de hele stad Brussel omvat. Het omvat niet alleen de kerstmarkten, maar ook ijsbanen, straattheater, en andere festiviteiten.
  4. De Vismarkt (Marché aux Poissons): Deze markt aan de kade van de Zenne biedt unieke geschenken en hoogwaardige producten in een pittoreske omgeving.
  5. Flageyplein: Hier vind je een moderne en creatieve kerstmarkt met een eigentijdse uitstraling, perfect voor wie op zoek is naar een unieke kerstbeleving.

Vijf weken lang is Brussel ondergedompeld in één en al Kerst..

de leukste mooiste kerstmarkt van België

Hoe reis ik naar Brussel?

24 november 2023 t/m 31 december 2023,

circa 175 km vanaf Utrecht

Met de auto naar Brussel

Brussel is goed te bereiken met de auto. Vanaf Utracht is ongeveer 175 km en zal je zo’n 2.20 uur kosten om Brussel te bereiken. Er zijn meer dan voldoende parkeergelegenheden te vinden, maar het is wel verstandig om vooraf goed te kijken, waar je de auto wil gaan parkeren. Op deze website kun je meer informatie vinden over parkeren in Brussel.. Kerstmarkt Brussel Belgie, Kerstmarkt Brussel data, Kerstmarkt Brussel 2023, Kerstmarkt Brussel openingstijden, Kerstmarkt Brussel bus, Kerstmarkt Brussel trein,

Met de trein naar Brussel

Brussel heeft uitstekende treinverbindingen, en het centrale station, Brussel-Centraal, ligt in de buurt van de kerstmarkten. Dit maakt de trein een zeer goede optie om naar Brussel te reizen. Je kunt al vanaf 25,- p.p. (enkele reis) in een kleine 2 uur vanaf Amsterdam naar Brussel reizen met de trein. Op de website van NS International vind je meer informatie over treintickets naar Brussel.

Kerstmarkt Brussel Belgie, Kerstmarkt Brussel data, Kerstmarkt Brussel 2023, Kerstmarkt Brussel openingstijden, Kerstmarkt Brussel bus, Kerstmarkt Brussel trein,

Data: 

De kerstmarkt in Brussel is van 24 november 2023 t/m 31 december 2023. Check altijd de officiële website voordat je naar Brussel reist. Kerstmarkt Berlijn Duitsland, Kerstmarkt Berlijn data, Kerstmarkt Berlijn 2023, Kerstmarkt Berlijn openingstijden, Kerstmarkt Berlijn trein,

Openingstijden

Het evenement is alle dagen open van 12u tot 22u De festiviteiten op de Grote Markt, met zijn kerstboom en zijn klank- en lichtshow, op het De Brouckèreplein, met zijn schaats- en curlingbanen, en op het Muntplein worden verlengd tot zondag 7 januari 2024.

Check altijd de officiële website voordat je naar Brussel reist.openingstijden, Kerstmarkt Berlijn trein,

Overnachten in Brussel

Vind je het leuk om er een nachtje in aan vast te plakken? Reisorganisatie TUI heeft leuke pakketreisjes op de website staan naar Antwerpen. De websites weekendje weg en hotelspecials hebben vaak zeer goede aanbiedingen voor een nachtje weg.

Je kunt uiteraard ook zelf een hotel reserveren. Op de website van Booking.com heb je nog veel meer keuze uit leuke hotels en overnachtingsadresjes.

Op de site van Getyourguide vind je weer allemaal leuke excursies om in te ondernemen of kom al helemaal in vakantiesfeer d.m.v. een leuke reisgids over Brussel. Ik ben zelf altijd groot fan van de Timo to Momo gidsjes. Handig formaat en zeer leuke tips!!

Diverse uitstapjes en excursies in Brussel

Nog veel meer leuke feestdagen blogs..

———————————-tips over kerstmarkten vind je hier—————————-

Kerstmarkt Brussel Belgie data 2023 openingstijden bus trein,

Wie ben ik?

Carola Bakker

Een grote passie van mij is mijn werk als interieurstyliste, maar daarnaast houden wij van reizen, goede restaurants, mooie bestemmingen, luxe hotels en zoveel meer.. Kortom we houden van het goede leven! We komen op zoveel mooie en leuke plekken, dat het zonde is om deze niet met jullie te delen. Kijk rond, lees en laat je vooral inspireren en Geniet met een grote G.

Populair

Ontdek