EAT SLEEP & ENJOY

18 april 2023

Fietstour Londen

Ben je in Londen, en wil je een leuke excursie boeken, waarbij je een hoop highlights van Londen kan zien? Ik ben onlangs op fietstour, onder begeleiding van een Nederlandstalige gids, in Londen geweest. Wat was dit ontzettend leuk! Meer weten? Lees dan zeker even verder.. fietstour Nederlands Londen, fietstour Nederlandse gids Londen

Fietstour Londen, met Nederlandstalige gids

  • Verzamelpunt – metrostation Waterloo
  • 3 a 3,5 uur durende fietstour door Londen met Nederlandse of Engelse gids

Verzamelen voor een, te leuke Fietstour door Londen..

Tijdens mijn laatste trip naar Londen heb ik via Bajabikes een toffe fietstour geboekt, met een Nederlandse gids die ons de stad liet zien. We begonnen de tour om 10.00 uur ‘s ochtends, en ze vroegen ons een kwartier eerder op het ontmoetingspunt te zijn. Dat punt was het treinstation van Waterloo. Een Bajabikes-medewerker stond daar op ons te wachten, en daarna maakten we een korte wandeling naar de plek waar de fietsen klaarstonden. Oh, en als je liever een gids in het Engels wilt, is dat ook mogelijk.

De fietsen die we gebruikten voor de toffe fietstour in Londen waren van Nederlandse makelij en zagen er piekfijn uit. Ze hadden van die gezellige mandjes voorop en maar liefst 7 versnellingen. Helaas liet het weer ons een beetje in de steek op de dag van de tour – regenachtig en niet bepaald warm. Gelukkig had Bajabikes genoeg poncho’s om uit te delen, en ook handschoenen waren beschikbaar. Na de fietsen op de juiste hoogte te hebben ingesteld en wat verkeersregels van Londen te hebben doorgenomen, waren we klaar om te gaan. Laat die avontuurlijke fietstour maar beginnen!

fietstour Londen

Banksy tunnel, waar graffiti legaal is..

Met de gezellige Nederlandse gids voorop beginnen we in de Leakestreet tunnel, of misschien beter bekend als de Banksy Tunnel. Een tunnel van circa 300 meter, welke onder de perrons en sporen van het Waterloo Station loopt, en waar graffiti legaal is. Overdag zijn de rolluiken gesloten (door alle graffiti lastig te zien, maar ze zitten er echt). Begin van de avond gaan de luiken hier omhoog en openen vele gezellige cafe’s, pubs hun deuren om hier een drankje te schenken. Zeer leuke plek om s’avonds een drankje te doen. fietstour Londen

Vervolgens fietsen we, (wel even wennen), aan de linkerkant van de weg, richting de Theems. Om aan de overkant van de oevers van de Theems een blik te werpen op het Palace of Westminster. Ook wel bekend onder de naam Houses of Parlement en de bekende Big Ben. Onze gids vertelt op een enthousiaste en aanstekelijke wijze, diverse weetjes en feitjes over dit indrukwekkende gebouw. Aan “onze” kant van de oever van de Theems is na de Covid pandemie “The National Covid Memorial Wall” opgericht. Ik wist zelf niet van het bestaan af, maar vind het een prachtig gebaar..

Al fietsend naar de Westminster Abbey..

Fietsend over de brug door het chique gedeelte van Londen, op weg naar de Westminster Abbey. Wat ik echt gaaf vind aan deze tour, is dat alle hoogtepunten van Londen op een super toegankelijke manier worden uitgelicht. Je krijgt handige tips die je bezoek aan Londen niet alleen gemakkelijker, maar ook nog leuker maken

Natuurlijk slaan we Buckingham Palace niet over tijdens de tour. We kregen handige tips over de beste plekken om te staan als je de wisseling van de wacht wilt meemaken. Daarnaast werden we bijgepraat met boeiende achtergrondinformatie over het koningshuis.

Tijd voor een break..fietstour Nederlands Londen


Na zo’n 1,5 tot 2 uur fietsen maken we een korte pitstop van 15 tot 20 minuten. Tijd genoeg om even naar het toilet te gaan of een lekker kopje koffie te scoren.

Na deze snelle pauze zetten we koers naar het laatste stuk van nog ongeveer een uurtje fietsen. We fietsen langs Trafalgar Square, waar we een blik werpen op het kleinste politiebureau van Engeland 🙂 Daarna trappen we verder naar St. Paul’s Cathedral, om van daaruit terug te fietsen naar het startpunt.

Ik vertel natuurlijk niet alles..fietstour Nederlands Londen


Natuurlijk houd ik een paar verrassingen achter, want het moet wel leuk blijven als je er zelf op uit gaat. Ik hoop dat je nu een goed beeld hebt van deze fietstours, boordevol hoogtepunten van Londen. In slechts één ochtend krijg je een geweldige indruk en superleuke informatie over deze bruisende stad.

En ja, ik was doorweekt en koud geworden door de regen, maar eerlijk gezegd, dankzij het aanstekelijke enthousiasme van onze gids had ik deze ervaring echt niet willen missen. Na afloop even de gezellige pub in en we waren zo weer opgewarmd.. 😉

Keuze uit vele verschillende tours..

Zoals gezegd, heb ik “de Highlights van Londen” gefietst. Maar ze organiseren ook tours in Londen met speciale routes zoals de Geheimen Van Londen – inclusief de minder bekende, maar bezienswaardige plekken – en Olympische fietstours, ook leuk nu de Olympische Spelen voorbij zijn.

Meer leuke tips over Londen?

———————In onderstaande blogs staan veel leuke tips over Londen—————

Nog veel info over Londen..

Nog veel meer leuke activiteiten in Londen..

Nederlandse gids , Nederlandse gids Londen, Nederlandse gids Londen, fietstour , fietstour Nederlandse gids , Nederlandse gids Londen, fietstour Nederlandse gids Londen, fietstour Londen, fietstour Nederlandse gids Londen, Londen, fietstour Nederlandse gids Londen, fietstour Nederlands Londen, fietstour Nederlands Londen, fietstour Nederlands Londen,