EAT SLEEP & ENJOY

21 maart 2023

Een bezoek aan Brugge

Het was tijd voor een weekendje weg en ditmaal wilde we graag weer een bezoek aan Brugge in Belgie brengen. In coronatijd hadden we al een keer eerder deze prachtige historische stad bezocht, maar omdat er toen nog vele maatregelen waren, wilden we absoluut een keer terug als alles weer “normaal” zou zijn. Om te ontdekken wat er allemaal mogelijk en te doen is, in het mooie Brugge.

Hoe reis ik naar Brugge

Met de auto..

Vanaf Utrecht is het een goede 200 km rijden en dan ben je ongeveer 2 uur en 45 minuten onderweg. Mocht je met de auto richting Brugge gaan. Er zijn meer dan voldoende opties om je auto te parkeren. Op de website van https://www.brugge.be/parkeren-bezoekers vind je alle mogelijkheden qua parkeren op een rijtje.

Met de trein..

Een ander optie om Brugge te bereiken, is per trein. Vanuit Nederland reis je met de Thalys of Intercity naar Antwerpen en daar stap je over op de reguliere trein naar Brugge. Vanuit de Randstad ben je ongeveer 3 uur onderweg. Op de website van de NS kun je de kosten (vanaf 31,- euro) en alle mogelijkheden qua vertrektijden van en naar Brugge terugvinden..

Je verblijf in Brugge

Tijdens dit weekendje Brugge verbleven wij in het luxe & fraaie 4* hotel Grand Hotel Casselbergh te Brugge. Het zeer centraal gelegen Grand Hotel Casselbergh is gehuisvest in een prachtige historisch pand met mooie stijlelementen en heeft een scala aan moderne faciliteiten. Stap je het hotel uit, loop naar links. en op 270 meter van het hotel sta je midden op de Grote Markt. Na een dag struinen en wandelen in Brugge kun je heerlijk ontspannen in het wellnesscentrum, welke zich in de 16e-eeuwse kelders bevindt. Het wellnesscentrum omvat onder meer een hamam, een sauna en een Turks bad. Er is ook een fitnesscentrum en massagebehandelingen beschikbaar in Grand Hotel Casselbergh. Het ontbijt is in buffetvorm en zeer uitgebreid.

Brugge heeft een prachtige Kerstmarkt. In de blog “Kerstmarkt Brugge” vind je alle informatie voor je bezoekje aan Wintergloed in Brugge

Te veel leuke excursies om te doen

Stadswandeling..

Brugge is historisch en zo mooi, een beetje Anton Piek-achtig en een heerlijke stad om doorheen te slenteren, te winkelen en heerlijk bourgondisch te eten..

Er zijn verschillende wandelroutes die je zelfstandig kunt lopen, maar ook onder begeleiding van een gids is een stadswandeling altijd erg leuk. Op de website van Get Your Guide vind je diverse wandelingen die absoluut de moeite waard zijn om te doen..

Fietstour rond Brugge..

Zelf blijf ik de fietstour altijd één van de leukste activiteiten om te doen. In 2 a 3 uur zie je veel van de stad en krijg je leuke informatie over de stad, en vaak de leukste adresjes voor restaurants en/of kroegjes. Wij hebben dit weekend de fietstour via Bajabikes gereserveerd. Zie hieronder de sfeerbeelden. En ook dit keer was het weer zo leuk!!

Brugge ontdekken vanaf het water..

Brugge ontdekken vanaf het water is ook een zeker een hele leuke optie en eiegenlijk wel een “must”. De boottocht op de Brugse kanalen (genaamd Reitjes) duurt een half uur en is dagelijks van 10.00-17.00 uur mogelijk. Kosten bedragen 12,- pp. Op de website van Boottochten Brugge kun je alle info terugvinden.

Winkelen in Brugge

Brugge is voor de echte shop-a-holics onder ons ook echt een aanrader. De stad is zeer voetgangersvriendelijk en de leukste winkelstraten liggen dicht bij elkaar. De belangrijkste winkelstraten vindt je tussen de Markt en de oude stadspoorten. Sla ook eens een zijstraatje in, zo kom je vaak in de leukste straatjes met de nog echte boetiekjes.

Van half maart tot half november, kun je in het weekend en op feestdagen heerlijk slenteren op de ambachten- en brocantemarkt langs de Dijver (10.00 – 18.00u).

Leuke tips voor lunch en/of diner in Brugge

Er zijn ontelbaar veel horecagelegenheden in Brugge. Zo veel dat het voor sommige lastig is om een keuze te maken.

Lunch in Brugge..

Wij hebben tijdens onze bezoek aan Brugge geluncht bij De Republiek. Deze naam was ik zelf al een aantal keer tegenkomen als tip om te lunchen en/of te borrelen. Zoals gezegd hebben wij hier geluncht en kan ik niet anders dan beamen dat het inderdaad een te leuk adresje is om langs te gaan. Het is een vrij grote zaak, want naast het Grand Cafe is er ook een bioscoop gehuisvest. Een gezellige ontmoetingsplek voor de locals en toeristen. Zo’n plek waar je eet, een krantje leest, met vrienden afspreek, maar ook gewoon om je heen kijkt en van het relaxte sfeertje geniet. In de zomermaanden kun je ook een heerlijk plekje in de wilde stadstuin zoeken.

Spareribs eten bij “Mozart, more than just ribs”..

Voor het diner hadden we Tripadvisor er eens bijgepakt en zo kwamen we bij “Mozart, more than just ribs” terecht. Heel eerlijk, als “Mozart” niet zulke goede reviews hadden gehad, zou ik nooit hier niet zo snel een reservering maken. Maar ook nu zal ik eerlijk zijn, we hebben er heerlijk gegeten! Het is een groot restaurant (300 personen), maar door de indeling heb je dit niet in de gaten en de bediening loopt zeer vlot (en zijn heel vriendelijk). Ze werken bij Mozart in twee shifts, één tot 20.00 uur en één opvolgend hierop. Het concept is vrij simpel. Het draait hier om spareribs in drie verschillende smaken (onbeperkt), maar hebben nog een aantal vleesgerechten op de kaart staan. Denk hier Belgische friet bij, neem een lekker Belgisch biertje en je eet echt heel lekker voor een zeer betaalbaar bedrag.

Extra tips..

Vind je het nu leuk om je een beetje in te lezen en/of een handig reisgidsje in je tas te hebben. De reisgidsjes van Time to Momo zijn altijd erg leuk. Ze staan vol met leuke adresjes en bijvoorbeeld ook stadwandelingen. Handig formaatje voor in de tas en nog onder de 20,-.

Nog meer leuke activiteiten in Brugge

Meer leuke tips?

———————In deze blogs staan nog veel meer leuke tips over België / Antwerpen—————

Wat te doen in , een bezoek aan Brugge, Wat te doen in , een bezoek aan Brugge, Wat te doen in , een bezoek aan Brugge, Wat te doen in , een bezoek aan Brugge, Wat te doen in Brugge, een bezoek aan Brugge, Wat te doen in Brugge, een bezoek aan , Wat te doen in Brugge, een bezoek aan Brugge,

Wie ben ik?

Carola Bakker

Een grote passie van mij is mijn werk als interieurstyliste, maar daarnaast houden wij van reizen, goede restaurants, mooie bestemmingen, luxe hotels en zoveel meer.. Kortom we houden van het goede leven! We komen op zoveel mooie en leuke plekken, dat het zonde is om deze niet met jullie te delen. Kijk rond, lees en laat je vooral inspireren en Geniet met een grote G.

Populair

Ontdek